چطور یک زبان جدید یاد بگیرم؟

چطور یک زبان جدید یاد بگیریم؟

تابستون معمولا ما رو یاد این میندازه که بریم سراغ یادگیری چیزهایی که دوست داریم. هنر، نقاشی، موسیقی یا یاد گرفتن یک زبان جدید! من در این پست میخوام بهت توضیح بدم چطور میتونی خودت شروع به یاد گرفتن یک زبان جدید بکنی! اگه دوست داری ویدیو رو تماشا کن (فیلترشکن میخواد) اگه هم با متن راحت تری این پست رو کامل بخون.

تصمیم بگیر خودخوان یا کلاس زبان؟

برای زبان یاد گرفتن دو تا راه کلی وجود داره: یکی اینکه بری کلاس. حالا یا کلاس خصوصی یا کلاسهای عمومی. راه دوم هم اینه که خودت توی خونه یک زبان جدید یاد بگیری. برای این تصمیم باید به چندتا چیز نگاه کنی:

  1. بودجه ت چقدره؟ معمولا کلاس رفتن هزینه ی بیشتری می خواد.
  2. کلاس و معلم خوبی برات مهیا هست یا نه؟
  3. شرایط خونوادگیت چطوره؟
  4. اراده ت چقدره؟ نیاز داری یک معلم تو رو دنبال خودش بکشه یا نه خودت به اندازه ی کافی اراده داری؟
  5. چقدر وقت داری؟ معمولا خودخوانی زمان بیشتری میگیره.

به این پنج تا سوال فکر کن. جوابها رو بذار کنار هم و در نهایت تصمیم بگیر که کدوم برات بهتره: کلاس یا خودخوانی! من از اینجا به بعد می خوام درباره ی خودخوانی حرف بزنم. پس اگه تصمیمت اینه که خودت توی خونه یک زبان جدید یاد بگیری، حتما ادامه ی مقاله رو بخون.

انتخاب منابع برای خودخوانی

تو برای اینکه بتونی خودت یک زبان رو یاد بگیری باید اول منابعت رو مشخص کنی. مهمه منابعی رو انتخاب کنی که به درد تو بخوره. چطوری؟

۱- کتابای آموزشگاهی رو نخون

بعضی کتابها هستن که توی آموزشگاه ها تدریس میشن و بنابراین کتابهای معروفی هستن. مثلا کتابهای American English File برای تدریس زبان انگلیسی یا کتابهای Taxi برای آموزش زبان فرانسوی. این کتابها رو نخون! چنین منابعی با هدف وجود یک معلم طراحی شدن. بنابراین نمیتونن به درد کسی بخورن که خودش توی خونه بدون معلم داره زبان می خونه. پس اون کتابها رو بذار کنار.

۲- کتابهای خودخوان و کمکی رو تهیه کن

از طرفی کتابهای دیگری وجود دارن که با هدف خودخوان طراحی و نوشته شد. این کتابها فوق العاده ن! کتابهای دیگه ای هم هستن که هم به درد خودخوانی می خورن هم گاهی به عنوان کتابهای کمکی در آموزشگاه ها تدریس میشن. این کتابها هم میتونن گزینه های خوبی باشن. جلوتر بهت میگم که چطور اینها رو پیدا کنی.

مهارت های اصلی زبان آموزی

هر زبانی چهار تا مهارت اصلی می خواد. که برای یاد گرفتن اون زبان باید این چهارتا مهارت رو یاد بگیری:

  1. خواندن (Reading)
  2. نوشتن (Writing)
  3. گوش دادن (Listening)
  4. صحبت کردن (Speaking)

برای پیدا کردن منبع، هر چهارتا مهارت رو در نظر بگیر. باید منابعی رو استفاده کنی که توی قوی کردن هر چهارتای اینها به تو کمک کنه. البته:

اگر تازه شروع کردی و در سطح مبتدی هستی، بیشتر روی مهارتهای تفهیمی کار کن یعنی خوندن و گوش دادن. حدودا هشتاد درصد وقتت رو روی این دو تا بذار و بیست درصد وقتت رو برای حرف زدن و نوشتن صرف کن. هرچی سطح زبانت میره بالاتر، درصد کارکردن روی مهارتهای تفهیمیت رو کمتر کن و به مهارتهای تولیدیت اضافه کن.

منابع جزئی تر

منابعی هستن که فقط روی یک بخش از زبان کار می کنن: مثلا فقط گرامر یا فقط واژگان یا فقط ضرب المثل. اینها هم خیلی خوب هستن. برای شروع یک زبان جدید می تونی فقط با دو تا کتاب شروع کنی: یکی برای گرامر و یکی برای واژگان. همچنان حواست به تقسیم بندی درصدی باشه.

تا جایی که میتونی خودت رو غرق کن

منابع یادگیری یک زبان فقط کتابها نیستن. تو باید تا جایی که میتونی از هرچیزی برای یادگیری استفاده کنی. مثلا:

  • زبان موبایلت رو به زبانی که داری یاد میگیری تغییر بده
  • جستجوهای اینترنتیت رو به زبان اصلی بکن
  • فیلم و سریال زبان اصلی ببین
  • کتابهای داستانی زبان اصلی بخون
  • آهنگ زبان اصلی گوش بده

کلا نگاه کن ببین کجای زندگیت میتونی اون زبان جدید رو جا بدی، و جاش بده!

 

امیدوارم از این پست لذت برده باشی. این چندتا مقاله رو هم بخون احتمالا به دردت می خوره:

برنامه ریزی خواندن زبان خارجی در خانه

یادگیری زبان انگلیسی در خانه

 

راستی! این پست رو برای دوستات هم بفرست. این طوری هم به دوستانت کمک میکنی و هم به نردیشمی!

Photo by Chris Benson on Unsplash

 

دیدگاهتان را بنویسید