برنامه ریزی برای آمادگی آزمون آیلتس در خانه

برنامه ریزی برای آزمون آیلتس

دوستای خوبم، قراره من امسال در آزمون آیلتس شرکت کنم و مثل خیلی های دیگه اونقدر سرم شلوغه که وقتی به کلاس رفتن فکر میکنم میبینم باید کلا قید آیلتس رو بزنم. از طرفی کلاس های آمادگی آزمون آیلتس به خاطر اسم ِ دهن پر کنی که دارن، هزینه ی زیادی میخوان و نظر شخصی من اینه که آمادگی برای یک آزمون (منظورم یادگیری زبان نیست) نباید نیازی به این همه پول داشته باشه.

در نتیجه تصمیم گرفتم تا با یک برنامه ی چهارماهه، خودم رو برای آزمون آماده کنم به طوری که هم بهترین نتیجه رو بگیرم، هم زمان بندی مناسبی برای خودم داشته باشم و هم از نظر هزینه به صرفه باشه.

من سعی کردم لینک منابعی رو که خودم انتخاب کردم در متن قرار بدم تا با یک کلیک خودتون ببینید و آشنابشید. کلمه های صورتی در حقیقت این لینک ها هستند.

سطح ِ زبان ِ من

برای اینکه تصمیم گیری در رابطه با اینکه خودمون به تنهایی در خانه برای آزمون آماده بشیم، نیازه که در سطح خاصی از زبان انگلیسی قرار داشته باشیم. برای مثال سطح زبان من در حد پیشرفته است و مدرک تدریس دارم و بین سال های ۹۴ تا ۹۶ حدود دو سال مکالمه انگلیسی تدریس کرده م.

هرچند منظورم این نیست که حتما چنین سطحی نیازه. نه. بدون داشتن مدرک و تجربه ی تدریس هم میشه تصمیم به خودخوانی گرفت. به نظر من اگر شخص وقت و علاقه ی کافی داره و متن ها و ویدیو های انگلیسی رو تا حد قابل قبولی متوجه میشه، میتونه خودش برنامه ریزی کنه و برای آزمون آیلتس آماده بشه.

بخش های آزمون آیلتس

حتما همه ی شما میدونید که آزمون آیلتس از چهار بخش تشکیل شده:

بخش ِ خواندن، بخش ِ نوشتن، بخش ِ گوش دادن و بخش ِ صحبت کردن.

برنامه ای که من برای خودم چیدم، کاملا متناسب با نیازها و علاقه ی شخصیم بوده و به این معنی نیست که برای همه مفید خواهد بود. اما تصمیم گرفتم برنامه ی شخصیم رو با شما در میون بذارم تا با پروسه ی تصمیم گیری برای یک برنامه ی مناسب آشنا بشید و درنتیجه بتونید متناسب با شخصیت و شرایط خودتون یک برنامه ی عالی تنظیم کنید.

 

پروسه ی تصمیم گیری

پروسه ی تصمیم گیری من با شناخت خودم و شناخت آزمون و همچنین داشتن منابع مناسب شکل گرفت.

لیست کردن  بخش ها

اولین مرحله ی برنامه ریزی من برای آمادگی، مرتب کردن بخش های آزمون به راحت و سخت هست. برای من قسمت های آزمون از راحت ترین به سخت ترین اینطوری لیست میشن:

۱-  speaking

۲- listening

۳- reading

۴- writing

یعنی بخش صحبت کردن برای من از همه راحت تره و بخش نوشتن از همه سخت تر. در نتیجه تمرکزم رو گذاشتم روی سخت ترین قسمت و با توجه به اون برنامه ریزی کردم و بعد رفتم سراغ راحت تر ها.

 

تقسیم هر بخش به مهارت های مورد نیاز

بعد از اینکه متوجه شدم برای چه بخشی نیاز به تمرین بیشتر دارم، برای هر بخش جدا برنامه ریزیم رو انجام دادم.

بخش writing

بخش ِ نوشتن نیاز داره به اینکه من بتونم جمله بسازم و برای ساختار متنم تصمیم بگیرم و گرامر درستی داشته باشم و از کلمات جذابی استفاده کنم. در نتیجه تصمیم گرفتم از کتاب هایی استفاده کنم که با استفاده از اونها تعداد کلماتی که میدونم افزایش پیدا کنه، گرامرم تصحیح بشه و ساختارهای جدید یاد بگیرم.کتاب هایی که من تصمیم گرفتم توی این چهار ماه بخونم عبارتند از:

کتاب Understanding and Using English Grammar

این کتاب تمام گرامر زبان انگلیسی رو در خودش جا داده. یعنی یک نفر با سطح زبان المنتری میتونه از این کتاب استفاده کنه و یک نفر با سطح زبان پیشرفته هم میتونه همین کتاب رو به عنوان منبع انتخاب کنه. من تصمیم گرفتم توی یک ماه اول تمام این کتاب رو یک دور بخونم (در حقیقت دوره کنم!) تا خیالم راحت باشه تمام گرامر و ساختارهای موجود رو خوندم و یاد گرفتم.

یک ویژگی جالب این کتاب ترکیب تمرین های گرامر با تمرین listening هست. یعنی یک سری از تمرین های این کتاب نیاز به گوش دادن به نوار دارند که باعث میشه همزمان در قسمت listening هم تاثیر خوبی بذاره.

کتاب مناسب برای گرامر زبان انگلیسی

 

کتاب Oxford WordSkill

این کتاب در حال حاضر توی ایران کتاب معروفیه و در خیلی از آموزشگاه های تهران که من در جریان هستم به عنوان کتاب کمکی برای واژگان استفاده میشه. البته سه سطح داره و قراره من سطح سوم یعنی پیشرفته ش رو دوره کنم. اما برای دوستان دیگه ای که زبانشون در سطح های پایین تریه دو کتاب دیگه مفیدتره.

ساختار هر سه کتاب به یک شکله.هر کدوم ۸۰ تا درس دارن. حدودا هر ۵-۶ تا درس موضوع یکسان دارن مثلا لباس، مکان های عمومی، فرم های رسمی و … هر درس تعداد خوبی تمرین داره و پاسخ تمرین ها هم در آخر کتاب موجوده. همچنین کتاب شامل یک سی دی با فایل های صوتی درس ها هم هست که اگر حوصله داشته باشین ازش استفاده کنید میتونه خیلی مفید باشه.

کتاب واژگان مفید برای آیلتس
کتاب واژگان Oxford WordSkill

 

کتاب The World of Words

این کتاب هم برای تقویت واژگان زبان انگلیسی هست با این تفاوت که سطح بالاتری داره از سری کتاب های wordskill و فقط به درد دوستانی می خوره که سطح زبانشون کاملا پیشرفته است. ریتم کتاب هم اینه که در هر درس، یک سری کلمه معرفی میکنه و راجع به ریشه ی کلمه و معنی اون بحث میکنه و بعد اون مجموعه ی کلمات رو در یک متن سطح بالا به کار میبره. در انتهای درس هم یک سری تمرین وجود داره.

 

کتاب مناسب واژگان آیلتس
کتاب مناسب واژگان آیلتس

 

بخش reading

بارها گفتم که علاقه بسیار مهمه و هیچ آدمی از انجام دادن چیزی با اجبار لذت نمی بره. برای من، خوندن کتاب های پر از متن های خسته کننده راجع به اقتصاد و محیط زیست و تاثیر مد و تربیت فرزند اصلا جذاب نیستند. در نتیجه هیچ علاقه ای به خوندن کتاب برای تقویت reading ندارم. در عوض رفتم سراغ دنیای جذاب اینترنت و دنبال وبلاگ هایی گشتم که محتواشون به روحیه م بخوره. وبلاگ هایی که هیچ کدوم با هدف آموزش زبان ساخته نشدن.

مثلا این وبلاگ روزانه نویسی های یک مادر ِ بیست و چند ساله ست با دو فرزند که فرزند پسرش به اوتیسم مبتلاست. این مادر با شوهر و دختر و پسرش در امریکا زندگی میکنند و هر هفته راجع به کارهایی که اون هفته انجام داده، لباس هایی که خریده، جاهایی که رفته و چیزهایی از این قبیل می نویسه.

یکی دیگه از وبلاگ هایی که میخونم مربوط به یک نویسنده ی اروپاییه که تمام سال در سفره. سفرهایی به کشورهای مختلف که هرکدوم چندماه طول میکشن. این آدم ماهی دو سه بار در رابطه با موضوعی که توی ذهنشه صحبت میکنه. معمولا از کلمات سخت تر و سطح بالاتری استفاده میکنه و خوندن هر پستش برای من حدود نیم ساعت طول میکشه اما لذت می برم.

خوندن این وبلاگ ها هم علاقه ی کلی من رو به وبلاگ خوندن ارضاء میکنه و هم به سطح زبان انگلیسیم کمک زیادی میکنه.

البته اینطور نیست که تمام مطالبی که میخونم آنلاین باشه.بین  رمان های زبان انگلیسی که تازه منتشر شدن (کلاسیک نیستند) میشه کتاب هایی پیدا کرد که هم جذاب باشند و هم مناسب تقویت زبان.

مثلا کتاب فلان رمانیه از زبون یک دختر جوون و خوشگل و شیک و پیک که معتاد خرید کردنه و این قضیه روی مسیر زندگی رمانتیک و کاریش تاثیر میذاره. لحن رمان بسیار طنز و جذابه. من که خیلی دوسش دارم.

confessions of a shopaholic
کتاب زبان
confessions of a shopaholic

بخش listening

برای من به شخصه اونقدر فیلم و سریال دیدن به زبان انگلیسی چیز عادی محسوب میشه که اصلا نمیتونم به این بخش به عنوان آزمون نگاه کنم. هرچند من هم اگر تمرین مداوم نداشتم الان در این شرایط راحت نبودم و مطمئنم اگر همین الان این تمرین ها رو قطع کنم، چهار ماه دیگه در شرایط سختی خواهم بود برای آزمون دادن.

تمرین یعنی چی؟

یعنی من روزی حدود دو ساعت محتوای ویدیویی به زبان انگلیسی میبینم. اون هم بدون زیرنویس. سریال هایی که به زبان انگلیسی دنبال میکنم و ویدیوهایی که روی یوتیوب میبینم و هیچ ربطی به آموزش زبان انگلیسی ندارن جز اینکه زبانشون انگلیسیه!

از جمله سریال هایی که در حال حاضر میبینم میتونم سریال های you’re the worst و سریال younger رو معرفی کنم که سریال های جوون پسندی هستن و زبان عامیانه ی خوبی دارن. در مورد یوتیوب هم من کانال هایی رو دنبال میکنم که کاملا مطابق علاقه م هستند. مثلا کانال لارا که در مورد آموزش و تست لوازم آرایشه و کانال Hailey که راجع به کتاب ها و رمان های انگلیسیه.

بخش speaking

صادقانه بگم برای این بخش هیچ تمرینی نذاشتم. ولی اگر شما نیاز به تمرین دارین بهتون توصیه میکنم:

حرف بزنید!

اگر الان تو اتاقتون، توی خیابون، با دوستتون یا هرجای دیگه تلاش نکنید حرف بزنید، وقتی روی اون صندلی میشینید زبونتون باز نمیشه!

 

توصیه های شخصی

حتی اگر کلاس برید و تمرین نکنید و وقت نذارید، هرچقدر هم که پول خرج کنید هیچ اتفاقی نمی افته. از طرف دیگه اگر تصمیم گرفتید توی خونه درس بخونید و فکر میکنید توی خونه خوندن یعنی هروقت دلم خواست و هرجور که دلم خواست، باز هم هیچ اتفاقی نمی افته!

پس با برنامه ریزی جدی و پیوسته بخونید. برنامه ی من که تا آخر مهر چیده شده!

 

تصمیم دارم در مورد اینکه چطور فیلم ببینیم تا بیشتر بهمون کمک کنه، درمورد صفحه های برنامه ریزی بولت ژورنالم برای آیلتس و از این قبیل چیزها پست بذارم. نظرتون چیه؟!

17 comments on “برنامه ریزی برای آمادگی آزمون آیلتس در خانه

    1. تقویت اسپیکینگ از بقیه بسیار راحت تره چون نیاز به کتاب یا ابزار خاصی نداره.
      اگه دوست هایی دارین که اونا هم علاقه مندن، با هم قرار بذارید که مثلا روزی یک ساعت با هم انگلیسی حرف بزنید. یا اینکه کلا هر وقت کنار هم هستین انگلیسی حرف بزنید.
      خودتون هم میتونید مثلا ۵ دقیقه راجع به یک موضوع به انگلیسی صحبت کنید و صداتون رو ضبط کنید و بعد به حرفاتون گوش بدین و اشکالاتونو پیدا کنید. ( مطمئن باشید خودتون وقتی گوش بدین میبینین اشکالاتون رو) و بعددمثلا فرداش راجع به همون موضوع دوباره صحبت کنید و این دفعه سعی کنید اون اشکال ها رو رفع کنید.
      این دو تا کار رو اگر مداوم انجام بدین مطمئن باشید تاثیرش رو حس خواهید کرد.

  1. سلام
    من تازه با پیج اینستا و وبلاگتون آشنا شدم. خیلی وقت بود دنبال وبلاگ های جذاب به زبان انگلیسی میگشتم ولی نمتسونستم پیداش کنم اما شما اینجا دوتاشو معرفی کردین. میشه توضیح بدید چطور پیداشون کردین؟ من دنبال وبلاگ هایی با موضعات دیگه هم میگردم .از بولت ژورنالتون هم خیلی خوشم اومد و باید بگم بعضی قسمت هاشو حتما به بولت ژورنال خودم باید اضافه کنم 🙂 .

    1. سلام
      خوشحالم که مطالب مفید بوده براتون.
      برای وبلاگ هم من با سرچ توی گوگل پیدا کردم با عبارت هایی مثل:
      best lifestyle blogs
      best personal blogs
      best fashion bloggers
      یخوره ممکنه طول بکشه. مثلا ممکنه لینک بخورید به صفحه ی اینستاشون ولی معمولا توی بیو آدرس سایتشون رو قرار دادن

  2. بابت مطالب خوب و مفیدت یه دنیااااا ممنونم، اونقدر روان و ساده مینویسید که آدم دوس داره همینجور شما بنویسید و ما لذت ببریم و البته استفاده کنیم ?
    مطمئنم بولت ژورنالی که برای این هدفت انتخاب کردی، خیلی میتونه تاثیرگذار و مثمرثمر باشه ،
    مرسی که همه اطلاعات خوبی که داری بی منت در اختیارمون میذاری، کاش هممون به اندازه شما اینقدر پُرتلاش، پُر از انگیزه و پشتکار داشته باشیم ??

  3. سلام زهرا جان. پیشاپیش از وقتی که میذاری ازت ممنونم:)
    زهرا جان، من مهر ٩٧ به امیدخدا وارد مقطع ارشد برق دانشگاه تهران میشم. تا این لحظه هم هدفم ادامه تحصیل تا دکتری هست. ولی نمیخوام کنکور دکتری بدم میخوام پذیرش بدون کنکور بگیرم ان شاالله، یکی از عواملی که تاثیر داره تو پذیرش بدون کنکور دانشگاه تهران نمره ی زبانه تو یکی از آزمونا. به نظر شما با توجه به اینکه هدفم خارج رفتن نیست و تو مقطع ارشد براثر مقاله خوندن قطعا زبانم بهتر میشه، تو این ٢ سال چجوری برای آزمون زبان( مثل آیلتس) خودم رو آماده کنم؟
    چون سطح زبانم متوسط رو به پایینه، ممنون میشم برای ۴ تا مهارت یه برنامه ی سبک ولی مداوم بهم معرفی کنی که این ٢ سال خودم رو واسه آیلتس آماده کنم.
    خییییییییلی ببخشید طولانی شد. ممنونم بازم ازت:)

  4. بسیااااار عالی بود از این همه مربی و معلمی که تا کنون داشتم واقعا فوق العاده توضیح دادین،اول خیلی مچکرم از محبتی که به همه داشتین و دانستنیهاتون با بقیه به اشتراک گذاشتین،دوم خواهش دارم که بیشتر در مورد این برنامه ریزی خواندن زبان بگین چجوری در خانه برنامه ریزی کنیم خیلی ممنون میشم چ در اخر امیدوارم به تمام ارزوهاتون برسین?

  5. شما خیلی خوش قلب و مهربون هستید. مطالبتون عااالی بود . من هم می خوام خودم شروع کنم به خوندن ولی سطح زبان هم مثل شما نیست . منتها این راهنمایی هاتون خیلی مفید بود. ممنون میشم باز هم ادامه بدید. با تشکر فراوان از شما….

  6. مطالب بسیار خوبی دارید و طراحی سایتتون هم مثل مطالبتون عالیه فقط در مورد اسپیکینگ می خواستم یه کتاب به بچه هایی معرفی کنم که خلا یک منبع خوش خوان، مفید و مختصر رو حس می کنند برای اسپیکینگ و اونم کتاب اسپیکینگ اقای مت کلارک هستش که خودشون اگزمینر هستند.تو این کتاب قشنگ میاد خواسته های اگزمینر رو از کاندیدای ایلتس مشخص می کنه و به طور خلاصه می گه ملاک نمره دهی در هر بخش چجوریه و بعدش میاد به ترتیب از پارت یک شروع می کنه به توضیح دادند. کار قشنگ دیگه ای که این کتاب کرده معرفی لغات، phrasal verb ها و Idiom های پیشرفته و مناسب برای هر موضوع هستش. البته ایشون یک کتاب رایتینگ هم داره که فوق العادست و سمپل های بند ۹ زیادی هم داره و برای اشخاصی که نمره ی بالای ۷ می خوان بسیار مناسبه. این کتاب رو می تونن هم با یکم سرچ تو نت به شکل PDF پیدا کنند و یا اگه مثل من اهل Print version هستند می تونن از انتشارات جنگل تهیه کنند. اگه هم نتونستید پیدا کنید تلگرام پیام بدید براتون بفرستم.

    My Telegram ID: @north_skull

دیدگاهتان را بنویسید